Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.

Notícies:

Visions de la Catalunya del Futur: La innovació com eina de futur

Miquel Darnés, degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics de Barcelona, va començar la presentació fent esment a la resposta de Ramon Comellas a l’entrevista que li fèiem al Theknos de febrer, i en la que assegurava que l’èxit d’una empresa rau principalment en el grup humà que la forma.

I, seguint aquest fil, Comellas afirmava en la seva ponència que per fomentar la innovació dins d’una empresa cal tenir un equip de persones motivades, el que s’aconsegueix “escoltant-les i reconeixent el que fan i aporten”. També cal, va dir, que la innovació “sigui útil i necessària per a la societat, que suposi la millora de serveis o productes” i, sobretot, que faci destacar la nostra empresa de la resta. I una de les claus per aconseguir-ho és, segons el president de Circutor, organitzar “pluges d’idees” en grup. Comellas va afegir que només un 2-3% dels que patenten acaben en producte final, degut principalment a què “el sector innovació s’ha complicat força per culpa de la globalització” i, per tant, les millores que produeix una innovació s’estenen ràpidament arreu del món i aquesta innovació també queda ràpidament superada, com passa amb les patents.

Fomentar la innovació a les escoles
“Una empresa innovadora requereix personal innovador i que se’ls faci sentir partícips directes en l’èxit de la innovació”, va remarcar el ponent, però va reconèixer que, tot i que el nostre país és força innovador, aquesta capacitat s’hauria de fomentar des de les escoles i les universitats. En la part final del debat Comellas va lamentar l’excés de normatives en matèria d’innovació, el que obliga a les empreses a tenir experts en normatives i a encarir, per tant, el producte final.

pàgina anteriortornar al llistat de notícies

El Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya està integrat pels membres següents:
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida
  • Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i Catalunya Central
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú